GelSev Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete girdi.
Fatih Mahallesi Salihler Caddesi üzerinde 3 katlı binada hizmet verecek rehabilitasyon merkezi açılışı için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törende merkezin amacı hakkında bilgi Kurum Müdürü Esra Küçükbabuççu tarafından verildi.2018 yılında özel bir eğitim amacı ile temelleri atılan merkezin taçlandırıldığını kaydederek konuşmasına başlayan Küçükbabuccu, “Her çocuk özeldir! Her çocuğun karakteri, öğrenim becerisi özeldir. GelSev, engelsiz sevgiyi içinde barındıran bambaşka bir kurumdur. Her yaştan özel çocuğa kapılarını açan, öğrenim farklılıkları da dahil tüm farklılıklara değinip, göz önünde bulunduran bir eğitim ve rehabilite merkezidir. GelSev 'in en büyük ortağı; çocuklarımızdır! Alanında uzman eğitmenler ve terapistler eşliğinde özel ilgi ve desteğimizi; ihtiyaca uygun, kişiselleştirilmiş eğitim programları ile sunmaktayız. Hayatımızda var olan; müzik, dans, ritim gibi sanat dalları, kedi, köpek, tavşan, kuş gibi hayvanlar, özel çocuklarımızın hayallerinde ve hayatlarında da var olmalı ilkesiyle oluşturduğumuz müzik, sanat, spor odamız ve terapi hayvanlarımız merkezimizde sunduğumuz eğitimin bir parçasıdır.” dedi.
Merkezin Çankırı'da bir ilk, Türkiye genelinde ise az rastlanılan
«Müzik ve Ritimle Terapi, Hayvanlar ile Terapi” imkanlarına sahip olduğunu vurgulayarak konuşmasını sürdüren Küçükpabuccu, bu imkanlarla kazandırdıkları öğrenim ve sosyal beceriler; çocukların topluma katılımlarını artırıp, yaşam kalitelerini yükselttiğine işaret etti.Her çocuğun özel olduğunun altını çizerek konuşmasını sürdüren Küçükpabuccu, bu gaye ile yola çıktıklarını aktararak “Hayal ettik, planladık ve yaptık.” ifadelerini kullandı.
Bu süreçte hayallerine destek olup kendisini bu yolda yüreklendiren, kendisi ile beraber düşünen, hisseden, harekete geçen, zor zamanlarında kendisini ayakta tutan, yoluna ışık olan, emeği geçen kişi ve kuruluş temsilcilerine isim isim teşekkür eden Küçükbabuccu, Merkezin açılışına katılanlara minnettarlığını kaydederek konuşmasının sonunda çocuklara seslenirken: ”Sevgili Çocuklarım, Güzel ve özel olduğunuzu sakın unutmayın!..” ifadelerini kullandı.
Küçükbabuccu’yu duygulandıran konuşmanın ardından dua edildi.
Küçükbabuccu’nun bestesi olan “Engelsiz Sevgi” adlı eser yine Küçükbabuccu tarafından ilk kez seslendirildi. Mini konserde Küçükbabuccu’ya Erdem Emiroğlu eşlik etti.Törende kurdelenin kesilmesi ardından katılımcılar merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Törene Vali M. Fırat Taşolar’ın eşi Didem Taşolar, Kızılay Çankırı Şube Başkanı İsmail Özcan, Ak Parti Kadın Kollar Başkanı Melike Çilhan, Dudu Sevindim, Kızılay temsilcileri ile özel gereksinimli bireyler ile aileleri katıldı. (MEHMET ATEŞ)