DOĞRUYOL
İmam hatip okullarında; kaliteyi arttırmak, bilgi ve becerilerle donanmış bireyler yetiştirmek, öğrenciler bir üst öğrenime hazırlanırken istekleri ve hedefleri doğrultusunda yönlendirilmelerini sağlamak amacıyla yedi farklı alanda Kalite Takip Sistemi yürütülüyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk başkanlığında gerçekleşen toplantıya, şube müdürü Mehmet Marancı, ilçe milli eğitim müdürleri ile il genelindeki imam hatip okul yöneticileri katıldı.
Mesleki yarışma tarihleri, yarışma içerikleri ve yapılacak sosyal faaliyetlere ilişkin detayların görüşüldüğü toplantıda, imam hatip okullarının daha etkili yönetilmesi, öğrencilerin akademik gelişimlerinin izlenmesi amacıyla Kalite Takip Sistemi (KTS) üzerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
İlimizdeki imam hatip ortaokulu ve imam hatip liselerinin sosyal ve akademik çalışmalarda elde ettiği başarılar, lise ve üniversitelere yerleşme oranları ile 2024-2025 eğitim öğretim yılı içinde gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin detaylar görüşüldüğü toplantıda Öztürk, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında bilgi verdi. (SULTAN KIŞ)