DOĞRUYOL
İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Gülay Yurdcu ve Destek Hizmetleri Uzmanı Türker Şahin ile birlikte Orta İlçe Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Orta İlçe Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Sarıkaya, yapım süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Sarıkaya, 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanan binaya geçildiğinde, yenilenen fiziki alanlarla birlikte diyaliz ünitesi gibi özel hizmetlerin de sunulmasının planlandığını, Bakanlık tarafından (E) grubu 10 yataklı kamu hastanesi statüsüne yükseltilen hastanede, gruba uygun personel planlaması ve hizmet alanları yeniden düzenlendiğini vurguladı.
Mevcut hastane binasında dahiliye uzmanı ve aile hekimi uzmanları tarafından verilen poliklinik hizmetlerinin yanı sıra diş poliklinik hizmetleri, acil servis, radyoloji ve laboratuvar hizmetlerinin etkin şekilde sunulduğunu belirten Sarıkaya “Bakanlığımızın sağlık politikalarının periferdeki hastanelerde tam olarak uygulanmasına özen gösterilmekte. Bu çerçevede tedavi edici hizmetlerin yanı sıra halk sağlığını koruyucu eğitimler ve kanser taramaları da hastane personeli tarafından titizlikle yürütülmekte” dedi.
Sarıkaya , Başhekim Vekili Dr. Huzeyfe Yusuf Emek ve hastane personeli ile yaptığı toplantıda, hastanenin mevcut durumu ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik neler yapılabileceği üzerinde istişarelerde bulundu, personelin taleplerini dinledi. (SEVİL ÇAĞLAR)