Alınan bilgiye göre, saat 23.00 civarında Tabakhane Mahallesi Ünür sokakta plastik kasaların olduğu boş arazide henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Yangının büyümesi üzerine alevler bitişikteki evlere sıçradı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi, polisler bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.
İtfaiye ekiplerince kısa sürede müdahale edilen yangın uzun uğraşlar sonucu saat 03.00 suları kontrol altına alındı.
Yangında zarar gören evlerden 2'sinin kullanılmadığı, birinin de boş olduğu öğrenildi.
Şehri dumanların sardığı, gece yarısı olduğu halde halkın olay yerine yığıldığının gözlendiği yangının halk arasında ihmaller sonucu yaşandığı yorumu yapılırken, tehlikenin büyümeden atlatılması ve can kaybının olmaması kazanç olarak değerlendirildi.
Vali Mustafa Fırat Taşolar ile İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen de bölgede inceleme yaparak yangın hakkında bilgi aldı.
Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Taşolar, yangında can kaybının olmadığını belirtti.